КАРИЕСИ НА МЛЕЧНИ ЗЪБИ

Какво представлява кариес на млечни зъби?

Кариесът е едно от най-честите заболявания на млечните зъбки при децата. Той разрушава емайла и твърдите тъкани на зъбите и затова изисква навременно лечение от зъболекар, за да си избегнат по-сериозни последствия като пулпит и увреждане на корена.

Детският кариес може да се появи в следствие на редица фактори като неправилно хранене или лоша устна хигиена. 

Кариеси на млечни зъби

Лечение на кариес на млечни зъби

За лечението на кариеси на млечните зъби, се отстраняват увредените зъбни тъкани, а формата се възстановява с подходяща пломба. При детските кариеси широко приложение намират пломбите, изработени от глас-йономерните цименти.

Кариеси на млечни зъби

Предотвратяване на детски кариес

Изключително важно е здравната култура и полезните навици да се създадат от ранна детска възраст. Препоръчваме на нашите пациенти първото посещение на детето в зъболекарския кабинет да бъде веднага след пробива на първите млечни зъби. Така децата свикват с обстановката и се запознават с детския зъболекар. 

Лечението на млечните зъби е важно, за да се избегне увреждане на постоянните. Желателно е профилактичните прегледи да са на всеки 3 месеца, защото при млечните зъби много по-бързо се развиват проблемите и нашата цел е да ги предотвратим. 

Кариеси на млечни зъби

Безболезнено лечение

Екипът ни внимателно ще се погрижи за зъбките на вашето дете. Освен да лекуваме кариесите, наша основна цел е да не допускаме тяхното образуване. Залагаме на приятелско отношение и професионални грижи за постигане на безболезнено лечение.

Запазете час

Loading...