ЛЕЧЕНИЕ НА ГИНГИВИТ И ПАРОДОНТИТ

Какво е пародонтит?

Пародонтит е често срещано инфекциозно стоматологично заболяване. То засяга пародонта – венец, кръвоносни съдове, съединителна и костна тъка. Изразява се с разрушаване на костната тъкан, което води до загуба на зъби. 

Пародонтитът има скрити симптоми, които не винаги могат да бъдат забелязани навреме. Заболяването може да се отключи в следствие на бактерии, кариеси, некачествени пломби и коронки  и т.н.

Симптомите, които предвещават пародонтит, са раздразнение, оток и кървене на венците, повишена чувствителност и болка. 

Лечение на гингивит и пародонтит

Лечение на пародонтит

Стоматологичното лечение на пародонтит включва няколко стъпки. Първо трябва да се ликвидира източника на инфекция – лекуване на кариеси, почистване на зъбен камък и т.н. Следва периода на третиране на инфекцията с антибактериални гелове, инжекции или антибиотик. 

След укрепване на състоянието на организма, зъболекарят преминава към коригиране на проблеми в захапката – поставят се нови пломби и коронки. За пълното възстановяване, трябва първо да укрепнат тъканите на пародонта. 

Лечение на гингивит и пародонтит

Какво е гингивит?

Гингивит е възпаление на венеца, което предизвиква неприятно усещане в устната кухина. Вариантите на гингивит е няколко. Болестта може да е хронична, да протече остро, локално или да обхване венците изцяло. 

Причините, поради които се появява, са лоша устна хигиена, некачествени протези, увреждане на венците, кариеси и други. Различават се няколко вида – катарален, язвено-некротичен, хипертрофен, атрофен и десквамативен гингивит.

Гингивит много често е фазата на възпаление преди появата на пародонтит. Затова е от изключително значение да се проведе правилно и навременно лечение. 

Лечение на гингивит и пародонтит

Лечение на гингивит

Гингивит се лекува според конкретната форма и последиците, които причинява. Методите за стоматологично лечение включват почистване на устната кухина, отстраняване на причината за възпалението, използване на лекарствени препарати. При напреднал стадий на гингивит, зъболекарят може да предприеме хирургична намеса. 

Лечение на гингивит и пародонтит

Безболезнено лечение

Екипът ни внимателно ще се погрижи за вашите зъби. Ще се постараем да усещате минимален дискомфорт по време на  процедурите и внимателно ще ви предводим през всяка една стъпка от процеса.

Съветваме всички страдащи от симптоми на пародонтит или гингивит да не отлагат лечението. 

Отзиви

Веселин
Прочетете повече
СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ! Много добро обслужване, лъчезарни, грижовни и винаги усмихнати с две думи страхотни професионалисти!Работят много професионално, почти заспах докато ми сменят 2 пломби, а по принцип ме е страх от повечето стоматолози, но при тях всичко е различно, атмосферата в кабинета е много предразполагаща.Общо взето всичко е на много високо ниво.
Мария
Прочетете повече
Професионално изпълнение без никакви болки. Много мили и предразполагащи към манипулациите лекари! Силно препоръчвам!
Катя
Прочетете повече
Страхотни професионалисти, с уникално отношение и разбиране. Обясняват всичко със старание и търпение. Винаги усмихнати и готови да помогнат.

Запазете час

Loading...