ЛЕЧЕНИЕ НА ЗЪБЕН КАРИЕС

Какво представлява кариеса?

Кариесът води до разрушаването на твърдите зъбни тъкани. Заболяването е широко разпространено в целия свят и изисква навременна намеса от зъболекар за избягване на по-сериозни последствия.

В зависимост от стадия на кариеса, лечението варира. След обработването на зъбите поставяме пломби за възстановяване на естетиката и функцията на зъба.

Лечение на кариес

Поставяне на пломба

Фотополимерната пломба е изработена от висококачествен материал, който дава усещането на пациента максимално близо до естествен зъб.

Материалът, който използваме за пломби е Evetric. Универсална нанохибриден композит смола от висок клас. Различни степени на транслуценция на дентина и емайлови нюанси за много естествено изглеждащи възстановявания както на задни, така и на предни зъби

Фотополимерна пломба

Изграждане на зъб

За съжаление, понякога при напреднал стадии на кариес се налага умъртвяване и изграждане зъб. След като зъбът е девитализиран (умъртвен) и силно разрушен се налага изграждане на зъбно пънче, което се държи на щифт. Този щифт се поставя в кореновия канал и държи изграждането от фотополимер.

Щифтовете могат да бъдат: радикуларни (завинтващи се) и фибро-щифтове (циментиращи се).

зъбно пънче

Безболезнено лечение

Екипът ни внимателно ще се погрижи за вашите зъби. Ще се постараем да усещате минимален дискомфорт по време на  процедурите и внимателно ще ви предводим през всяка една стъпка от процеса.

Съветваме всички страдащи от кариес да не отлагат лечението.

Отзиви

Веселин
Прочетете повече
СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ! Много добро обслужване, лъчезарни, грижовни и винаги усмихнати с две думи страхотни професионалисти!Работят много професионално, почти заспах докато ми сменят 2 пломби, а по принцип ме е страх от повечето стоматолози, но при тях всичко е различно, атмосферата в кабинета е много предразполагаща.Общо взето всичко е на много високо ниво.
Мария
Прочетете повече
Професионално изпълнение без никакви болки. Много мили и предразполагащи към манипулациите лекари! Силно препоръчвам!
Катя
Прочетете повече
Страхотни професионалисти, с уникално отношение и разбиране. Обясняват всичко със старание и търпение. Винаги усмихнати и готови да помогнат.

Запазете час

Loading...