ПОСТАВЯНЕ НА ШИНИ

Какво представляват шините?

Ортодонтски шини са снемяеми (подвижни) ортодонтски апарати. Поставят се основно при деца с проблеми със зъбите и челюстта. Целта на лечението с шини е да се възстанови правилната подредба на зъбите и да се подобри функцията на захапката. 

Шините прилягат плътно в устната кухина. В средата им инкорпориран разширителен винт, който след активиране позволява разширението на апарата и съответно действието върху челюстта на пациента. 

Ортодонстки шини

Ортодонтско лечение с шини

Ортодонтско лечение с шини се назначава при леки дефекти, основно в детска възраст. След консултация с ортодонт се изготвя лечебен план за определен период от време.

Лечението започва с поставянето на снемяем апарат. Ортодонтски шини се носят постоянно, с изключение по време на хранене или спорт. Важно е апарата да се използва ежедневно според предписаното лечение. 

Според сериозността на случая, ортодонтът може да включи в шините различни куки и пружини, за да наблегне на определен проблем като придвижване на изкривени зъби. 

Ортодонтско лечение с шини Healthy Start

Модерна ортодонстка система

Ортодонтските шини, които предлагаме са меки и силиконови. Отличават се от тези пластмасовите с куки и пружини.

Healthy Start е системата за ортодонтско лечение, която расте заедно с вашето дете, за да гарантира, че то ще стане възможно най-здравият и щастлив възрастен човек! Ортодонтските апарати Healthy Start насочват поникващите зъби към правилното им подреждане по естествен и неинвазивен начин, като същевременно насърчават развитието на челюстта и дихателните пътища, като се справят със здравните проблеми на децата, свързани с нарушено дишане по време на сън. Тези симптоми включват хъркане, напикаване в легло, неспокоен сън, кошмари, тъмни кръгове под очите, дишане през устата, хронични алергии, затруднения в училище, тесни дъги, недоразвита челюст и дихателни пътища, криви зъби, скупчени зъби, дълбока захапка, овърджет, гингивална усмивка.  

Поставяне на алайнери

Профилактичен преглед

Не отлагайте прегледа при ортодонт при съмнения за наличие на проблеми с подредбата на зъбите или функцията на захапката. Навременнот приложеното лечение, може да ви спести продължителното болезнено и скъпо по-нататъшно лекуване. 

Екипът ни внимателно ще се погрижи за вашите зъби и внимателно ще ви предводи през всяка една стъпка от процеса.

Отзиви

Веселин
Прочетете повече
СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ! Много добро обслужване, лъчезарни, грижовни и винаги усмихнати с две думи страхотни професионалисти!Работят много професионално, почти заспах докато ми сменят 2 пломби, а по принцип ме е страх от повечето стоматолози, но при тях всичко е различно, атмосферата в кабинета е много предразполагаща.Общо взето всичко е на много високо ниво.
Мария
Прочетете повече
Професионално изпълнение без никакви болки. Много мили и предразполагащи към манипулациите лекари! Силно препоръчвам!
Катя
Прочетете повече
Страхотни професионалисти, с уникално отношение и разбиране. Обясняват всичко със старание и търпение. Винаги усмихнати и готови да помогнат.

Запазете час

Loading...